FACILITY SERVICES, EDUCATION & PROJECTS

SBB-erkenning

SBB-erkenning

SBB-erkend leerbedrijf worden?

Wil je graag stageplekken kunnen aanbieden aan mbo-studenten in de richting Facilitaire Dienstverlening, Zorg of Techniek? Dan moet je eerst een SBB-erkend leerbedrijf worden. Wij helpen je. Dat gaat zo:

Stap 1: Meld je aan bij SBB

Om een erkend leerbedrijf te worden, moet je je eerst een erkenning aanvragen. Dat kun je zelf eenvoudig doen via de website van SBB. Start hier de erkenningsaanvraag

Stap 2: zorg dat je aan de voorwaarden voldoet

Als erkend leerbedrijf moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Wij adviseren je graag over de maatregelen die je moet nemen om hieraan te voldoen. Het gaat om déze voorwaarden (bron: website SBB):

  • Je biedt de student een goede en veilige werkplek. Daar oefent de student met werkprocessen en werkzaamheden die horen bij het beroep waarvoor hij in opleiding is.
  • Je stelt een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen.
  • Je maakt tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren.
  • Je bent bereid om samen te werken met de school en SBB en verstrekt daartoe de benodigde informatie.
  • Je gaat akkoord met vermelding van uw bedrijfsgegevens op Stagemarkt.nl. Dit is de website waar studenten een leerplaats (stage of leerbaan) zoeken in het mbo.

Erkenning behouden

Vervolgens is het belangrijk om de SBB-erkenning te behouden. Want elke vier jaar beoordeelt SBB de erkenning. Vanuit onze ervaring kunnen we toetsen of jullie organisatie de SBB-voorwaarden nog hanteert. Ga je in zee met AYS Enterprise, dan heb je een voorsprong. Want tijdens de stageperiodes geven we veel adviezen die ervoor zorgen dat jullie organisatie een nóg beter leerbedrijf wordt.

Wil je ook een SBB-leerbedrijf worden?

Samen de brug bouwen die leidt naar jouw gewenste werknemers?

ays logo

Copyright © AYS Enterprise 2020